Покушај убиства полицајца на дужности

Више јавно тужиластво у Новом Пазару је покренуло истрагу против Џ. К. (34) из Новог Пазара због основа сумње да је изврсио крив. дело Тешко убиство у покушају из члана 114.ст.1. тач.3 и 6. у вези чл.30 Кривичног законика и крив.дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из цл.348.ст.4.у вези ст.1. Кривичног законика. Осумњиченом се ставља на терет да је дана 07.09.2017.године око 20,00 часова, у ул.Стефана Немање, покушао да лиши живота полицијског службеника при вршењу службене дужности и при том умшљајно довео у опасност живот још једног лица.

Осумњиченом је након саслушања одређен притвор због опасности од бекства, утицаја на сведоке, опасности да понови, односно доврши кривично дело, као и због чињенице да се води кривични поступак за кривично дело за које се може изрећи казна затвора преко десет година, а нацин на који је кривично дело извршено је довело до узнемирења јавности.

Такође, Више јавно тужиластво у Новом Пазару је покренуло кривични поступак и против Р.Ф.(43), Х.Б.(38), Ф.С.(33) и Е.З.(37), сви из Новог Пазара, због основа сумње да су на различите начине помагали Џ.К. да не буде откривен, и тако изврсили крив.дело Помоч учиниоцу после извршеног крив.дела из цл.333.ст.3.у вези ст.1. Кривичног законика. Њима је одређен притвор због опасности да утицајем на сведоке ремете кривични поступак.

О даљем току поступка Више јавно тужиластво у Новом Пазару ће благовремено обавеставати јавност.

ПОРТПАРОЛ ВИШЕГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА
Аднан Баћићанин