Акција против нелегалног клађења

Више јавно тужилаштво у Новом Пазару је у координираној акцији са Полицијском управом у Новом Пазару, данас у поподневним часова привело три лица и то М.С. (30), И.Ј. (37) и С.М. (30) из Новог Пазара, због основа сумње да је М.С. (30) извршио крив.дело Неовлашћено организовање игара на срећу из чл.352 Кривичног законика и крив.дело Прањe новца из чл.231 Кривичног законика, а И.Ј. (37) и С.М. (30) да су извршили крив.дело Неовлашћено организовање игара на срећу у помагању из чл.352 у вези чл.35 Кривичног законика.

Осумњиченима се ставља на терет да су у протеклом периоду, у непријављеним кладионицама и коцкарницама у Новом Пазару и Тутину, без одобрења надлежног органа, организовали игре на срећу на који начин су за себе прибавили а буџет Републике Србије оштетили за вишемилионски новчани износ.

М.С. (30) се такође ставља на терет и да је новац и осталу имовину за коју је знао да потиче од кривичног дела, у намери да прикрије или лажно прикаже порекло имовине, исту стекао, држао, вршио њену конверзију и пренос, чиме је основано сумњив да је извршио и кривично дело Прањe новца из чл.231 Кривичног законика.

Приликом успешно спроведе акције затворено је 12 кладионица и одузето је  преко 70 апарата, телевизора и рулета.

По налогу Вишег јавног тужиоца у Новом Пазару, М.С. (30) је лишен слободе и одређено му је задржавање до 48 сати у којем року ће заједно са осталим осумњиченима бити спроведен у тужилаштво где ће након саслушања бити одлучено о даљем току поступка.

 

ПОРТПАРОЛ ВИШЕГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА
Аднан Баћићанин